Rabarberkage

Det tørre:
400g hvedemel
100g kokosmel
350g sukker
1 tsk.natron

Det våde:
1/2 liter juice (Morgen Mild fra Rynkeby)
4 æg
200g smeltet smør

Fyld:
4 stængler rabarber, ikke for kraftige, skåret i skiver, vendes i lidt kartoffelmel og lidt af sukkeret ( ca. 100g rørsukker)
Det tørre og det våde røres sammen og dejen hældes i bradepande beklædt med bagepapir,
(jeg brugte bradepande til ovn).
Rarbarberstykkerne fordeles ovenpå dejen og drysses med resten af sukkeret.
Bages ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Besøg hos Kastanja

Ebba´s ananaskage 
6 æg
500 gr. sukker
500 gr. mel
6 tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljepulver
3 dl. mælk
400 gr. smeltet margarine
1 dåse ananas i skiver
1 dåse ananas skåret i små stykker
 
Fremgangmåde:
Æg og sukker piskes godt, derefter blandes resten i og til sidst den smeltede margarine. Ananasskiverne fordeles i bradepanden som er foret med bagepapir og dejen hældes over. Bages ved 180 gr. i ca. 40 minutter. Vendes og drysses med groft melis og mandelsplitter medens den endnu er varm. Denne portion er beregnet til en stor bradepande.

Besøg hos Kastanja

 Pia´s chokoladekage
En chokoladekage, der er supernem at lave og smager, som om man har brugt hele livet og en masse dyr chokolade på det. Kagen "sætter sig" og bliver som brownies. Spises afkølet og helst dagen efter.
Hvis du skal bruge til mange personer, kan du gange opskriften med tre ( til en bradepande)
100 g smør 
100-150 g hasselnøddekerner
2 æg
3 dl sukker
1 1/2 dl hvedemel
4 spsk kakao
1 1/2 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
evt. smør og rasp til formen
 
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og lad det køle af. Hak nødderne groft. 
Rør æg og sukker sammen i en skål. Mel, kakao, vaniljesukker og salt røres sammen for sig selv og blandes i æggemassen (undgå klumper - brug en si) sammen med smørret. Hæld dejen i en smurt raspdrysset form ( eller brug bagepapir). Strø hasselnødderne over og bag kagen ved 150 -175 grader i ca.30 minutter. Lad kagen køle af i formen, før der skæres af den.
Når kagen er kold, skæres den ud i små firkanter. Du kan eventuelt pynte kagen med halve jordbær i sæsonen.
Trådtrisserne | Pårup Skole, Pårupvej 19, 5210 Odense NV - Danmark